Søgning

Web-app med "headless" WordPress

Forestil dig at kappe WordPress midt over og stå tilbage med en "backend" og en "frontend". Frontend smides væk - og en helt ny kobles på. Lyder det lidt syret? Så læs med her.

“En nyfortolkning af WordPress”

Ikke som en almindelig hjemmeside

WordPress består – som andre web-CMS’er – af to “kontekster”.

1) Backend, hvor du redigerer hjemmesiden og 2) frontend, hvor dine besøgende ser og anvender hjemmesiden. Jeg har specialiseret mig i at lave simple web-apps, hvor man bevarer WordPress’ backend, men kobler en komplet anden frontend på. Dette kaldes ofte headless WordPress fordi man kapper hovedet/frontend af (og sætter et nyt på).

Ved at anvende WordPress som backend får man en helt masse serveret på rekordtid. Her kan bl.a. nævnes et overordnet kontrolpanel, redigering af custom post types (indholdstyper), brugerstyring / rettighedsstyring. Men derudover får man også de mindre synlige dele som fx et REST API, der er lige til at snakke sammen med.

Når jeg udvikler WordPress-baserede web-apps, anvender jeg ofte et frontend framework som Vue.js. Men der kan være flere tilgange. Jeg har bl.a. udviklet

  • Virtuelle showrooms og events
  • Digitale drinkbilletter
  • Lønsystem til musikskole
  • Digitale escape-rooms
  • Online kort over kulturelle attraktioner

Din WordPress-baserede web-app kan placeres på et subdomæne (fx app.jeres-domæne.dk), en underside eller på sit helt eget domæne. Mulighederne er mange, og udviklingen er lynhurtigt, – bl.a. fordi fundamentet (WordPress + Vue.js) giver et stort forspring.

Har du en idé til en web-app?
Så vil jeg elske at sparre med og konkretisere dine tanker.